Chutnější než koupené v obchodě: jak si vyrobit marshmallow z bobulí doma za 10 minut

Foto: z otevřených zdrojů

Ve skutečnosti si můžete doma vyrobit marshmallow z bobulí, které mají kyselou chuť

Marshmallow je známá cukrovinka vyrobená z cukru a vaječného bílku. Ve skutečnosti si můžete vyrobit marshmallow z bobulí, které mají kyselou chuť doma – nevyžaduje to mnoho přísad ani mnoho času. RBC-Ukraine mluví o tom, jak rychle připravit domácí marshmallow z bobulí, s odkazem na kulinářský kanál YouTube „BEAUTIFULLY ISTI“.

Recept na domácí marshmallow

Ingredience:

  • bobule – 110 g;
  • voda (nebo rozmražená kapalina) – 40 g;
  • vejce – 1 ks;
  • cukr – 170 g;
  • moučkový cukr – 2-3 lžíce. l.;
  • kyselina citronová – špetka;
  • potravinářský agar-agar – 5 g.

Jak vyrobit bobule marshmallow doma

  1. Výroba marshmallows z bobulového pyré je velmi jednoduchá a rychlá. Aby však získala charakteristickou texturu a chuť, musí nějakou dobu odstát.
  2. Pro marshmallow můžete použít jakékoli bobule. Kromě toho si můžete vybrat čerstvé i zmrazené bobule, které jste předtím rozmrazili.
  3. Pokud používáte čerstvé bobule, stačí je opláchnout a odstranit stopky. Velké bobule můžete také rozpůlit, abyste si usnadnili šlehání.
  4. Pokud používáte zmrazené bobule, musíte z nich vypustit přebytečnou tekutinu a nechat jen trochu – asi 40 ml.
  5. Ihned připravte místo pro marshmallows, protože hmota velmi rychle ztuhne. K tomu je třeba zakrýt plech pečicím papírem.
  6. Nalijte bobule do hrnce a přidejte k čerstvým bobulem 40 ml vody. Pomocí mixéru rozmixujte bobule dohladka.
  7. Přidejte také 140 g cukru a agar-agar. Ingredience důkladně promíchejte a položte pánev na oheň.
  8. Zatímco se směs vaří, připravte druhou část na marshmallows. K tomu oddělte bílek od žloutku, k bílku přidejte špetku kyseliny citronové a vyšlehejte mixérem do pěny.
  9. Poté postupně přidejte 30 g cukru a pokračujte v šlehání hmoty další 1,5 minuty. Když se pyré z bobulí vaří, snižte teplotu na střední a směs vařte přesně 5 minut.
  10. Poté opatrně vlijte pyré do vyšlehaného bílku a pokračujte ve šlehání směsi. Směs šlehejte dalších 7 minut – měla by zesvětlit a stočit se kolem metly.
  11. Ihned přeneste směs do vytlačovacího sáčku opatřeného špičkou. Poté ze směsi na pečicím papíře vytvořte malé květy.
  12. Chcete-li to provést, použijte cukrářský sáček k „nakreslení“ malého kruhu, vymačkejte směs a poté navrch vytvořte několik dalších kruhů, čímž zmenšíte jejich průměr.
  13. Poté se doporučuje nechat marshmallow sušit po dobu 5-6 hodin při pokojové teplotě. Po 20-30 minutách však přestane lepit na vnější straně.
  14. Když jsou marshmallow suché, posypeme je přes sítko moučkovým cukrem. Do moučkového cukru můžete přidat malé množství škrobu – tím také zabráníte slepování cukroví.
  15. Můžete také spojit dva marshmallow dohromady nebo je nechat samostatně a posypat je i na spodní straně.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: