Foto: z otevřených zdrojů
Ve skutečnosti si můžete doma vyrobit marshmallow z bobulí, které mají kyselou chuť
Marshmallow je známá cukrovinka vyrobená z cukru a vaječného bílku. Ve skutečnosti si můžete vyrobit marshmallow z bobulí, které mají kyselou chuť doma – nevyžaduje to mnoho přísad ani mnoho času. RBC-Ukraine mluví o tom, jak rychle připravit domácí marshmallow z bobulí, s odkazem na kulinářský kanál YouTube „BEAUTIFULLY ISTI“.
Recept na domácí marshmallow
Ingredience:
- bobule – 110 g;
- voda (nebo rozmražená kapalina) – 40 g;
- vejce – 1 ks;
- cukr – 170 g;
- moučkový cukr – 2-3 lžíce. l.;
- kyselina citronová – špetka;
- potravinářský agar-agar – 5 g.
Jak vyrobit bobule marshmallow doma
- Výroba marshmallows z bobulového pyré je velmi jednoduchá a rychlá. Aby však získala charakteristickou texturu a chuť, musí nějakou dobu odstát.
- Pro marshmallow můžete použít jakékoli bobule. Kromě toho si můžete vybrat čerstvé i zmrazené bobule, které jste předtím rozmrazili.
- Pokud používáte čerstvé bobule, stačí je opláchnout a odstranit stopky. Velké bobule můžete také rozpůlit, abyste si usnadnili šlehání.
- Pokud používáte zmrazené bobule, musíte z nich vypustit přebytečnou tekutinu a nechat jen trochu – asi 40 ml.
- Ihned připravte místo pro marshmallows, protože hmota velmi rychle ztuhne. K tomu je třeba zakrýt plech pečicím papírem.
- Nalijte bobule do hrnce a přidejte k čerstvým bobulem 40 ml vody. Pomocí mixéru rozmixujte bobule dohladka.
- Přidejte také 140 g cukru a agar-agar. Ingredience důkladně promíchejte a položte pánev na oheň.
- Zatímco se směs vaří, připravte druhou část na marshmallows. K tomu oddělte bílek od žloutku, k bílku přidejte špetku kyseliny citronové a vyšlehejte mixérem do pěny.
- Poté postupně přidejte 30 g cukru a pokračujte v šlehání hmoty další 1,5 minuty. Když se pyré z bobulí vaří, snižte teplotu na střední a směs vařte přesně 5 minut.
- Poté opatrně vlijte pyré do vyšlehaného bílku a pokračujte ve šlehání směsi. Směs šlehejte dalších 7 minut – měla by zesvětlit a stočit se kolem metly.
- Ihned přeneste směs do vytlačovacího sáčku opatřeného špičkou. Poté ze směsi na pečicím papíře vytvořte malé květy.
- Chcete-li to provést, použijte cukrářský sáček k „nakreslení“ malého kruhu, vymačkejte směs a poté navrch vytvořte několik dalších kruhů, čímž zmenšíte jejich průměr.
- Poté se doporučuje nechat marshmallow sušit po dobu 5-6 hodin při pokojové teplotě. Po 20-30 minutách však přestane lepit na vnější straně.
- Když jsou marshmallow suché, posypeme je přes sítko moučkovým cukrem. Do moučkového cukru můžete přidat malé množství škrobu – tím také zabráníte slepování cukroví.
- Můžete také spojit dva marshmallow dohromady nebo je nechat samostatně a posypat je i na spodní straně.