Site icon Wellness Way Česká republika

Jak správně vařit rýži: šéfkuchař se podělil o dokonalý recept

Většina odrůd rýže absorbuje vodu a expanduje přibližně stejnou rychlostí.

Šéfkuchař se podělil o dokonalý recept na vaření rýže / foto ua.depositphotos.com

Pokud se vaše rýže často lepí, možná budete chtít vyzkoušet tento snadný způsob vaření. Jak uvádí Mirror, o recept na oblíbené jídlo se podělil šéfkuchař Andy Hernden z Nového Zélandu.

Doporučuje propláchnout rýži třikrát, dokud voda nebude téměř čistá. Poté nalijte dostatek vody až po první koleno, když se špička prstu dotkne horní části rýže“:

„Pak to můžete hodit do rýžovaru nebo hrnce na sporák, pokud žádný nemáte.“

Je třeba poznamenat, že „metoda kamene“ pro měření vody při vaření rýže je tradiční technika, která je široce používána v různých kulturách, zejména v mnoha asijských zemích. To pomáhá udržovat konstantní poměr vody a rýže bez ohledu na množství.

Přečtěte si také:

„Když položíte prst na rýži a přidáváte vodu, dokud nedosáhne prvního semene, obvykle dostanete přesně takové množství vody, aby se rýže správně uvařila. Je to proto, že výška od povrchu rýže k prvnímu semínku je zhruba úměrně hloubce rýže pod ní, při dodržení vyváženého poměru,“ říká odborník.

Publikace píše, že většina odrůd rýže absorbuje vodu a expanduje přibližně stejnou rychlostí. „Metoda kamene“ udržuje hladinu vody tak, aby rýže měla dostatek vlhkosti, aby ji absorbovala a expandovala během vaření, výsledkem je dobře uvařená rýže. Můžete to zkusit, ať už máte rýžovar, kastrol nebo hrnec.

Nejnovější kulinářské novinky

Odborník na vaření Jamie Oliver nám dal jednoduchý recept na vynikající kuřecí kari polévku. Laksa je dokonalým zahřívacím pokrmem v chladných dnech a podle receptu odborníka na přípravu stačí 15 minut. Miska podle odborníka vystačí pro čtyři osoby a lze ji uložit i na další den.

Dříve šéfkuchař prozradil recept na lahodnou avokádovou omáčku. Má tajnou přísadu.

Exit mobile version