Pohodlné jídlo: Šéfkuchař sdílí vynikající a snadný recept na Mac a sýr

Toto je ideální jídlo, které si můžete vychutnat během týdne.

Šéfkuchař se podělil o výborný a jednoduchý recept na makarony a sýr / ilustrační foto ua.depositphotos.com

Když přijde na přípravu večeře, na které si určitě pochutná každý, jsou lahodné těstoviny vždy tou správnou volbou. Jak ale udělat klasický mac and cheese? Odpověď je v materiálu publikace Express, která hovoří o receptu slavného šéfkuchaře Jamese Martina.

Tajemství jeho jednoduchého, ale lahodného receptu na maku a sýr je omáčka. Kuchař začíná přidáním cibule, bobkových listů a hřebíčku, aby měla báječnou chuť. Doporučuje také používat co nejméně mouky, což naznačuje asi polovinu toho, co většina receptů doporučuje.

Dále se podělí o šikovný tip – při přípravě omáčky zvolte místo vařečky metličku. To pomáhá udržet omáčku světlou a zabraňuje jejímu zhoustnutí před přidáním dalších přísad.

Kuchař pak doporučuje do vaší směsi pomalu přidávat mléko, které omáčku zahustí, když se začne vařit. Recept obsahuje také pečené kuře a houby pro bohatší chuť a uspokojivější pokrm.

Přečtěte si také:

Způsob vaření

  • Předehřejte troubu na 200C. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
  • Sceďte a ochlaďte těstoviny pod studenou tekoucí vodou, poté znovu sceďte.
  • Pro přípravu omáčky v hrnci jemně zahřejte mléko.
  • Na cibuli pomocí hřebíčku napíchněte bobkový list, poté celé ponořte do teplého mléka a nechte pět minut působit.
  • Ve velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku. Cibuli vyjmeme z mléka a poté je postupně vmícháme do směsi másla a mouky.
  • Přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí.
  • Přidejte polovinu sýra do omáčky s hořčicí, worcesterskou omáčkou a smetanou, poté stáhněte z ohně.
  • Předehřejte gril na vysokou teplotu. Na 25 g másla dvě minuty smažíme houby.
  • Dochutíme omáčkou, poté přelijeme na těstoviny. Přidejte houby a kuřecí maso a promíchejte.
  • Lžící vložíme do zapékací mísy a poklademe zbylým sýrem. Vložte do trouby asi na 20-30 minut nebo dokud se nezahřeje a nezezlátne.
  • Pro milovníky vegetariánské kuchyně radí odborník přidat místo kuřecího masa zeleninu nebo dokonce rybu.

Přečtěte si také:

Nejnovější kulinářské novinky

Šéfkuchař Andy Hernden sdílí perfektní recept na vařenou rýži. Pokud se vaše rýže často lepí, možná budete chtít vyzkoušet tento snadný způsob vaření.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: