Site icon Wellness Way Česká republika

Jak vařit ty nejchutnější chipsy na světě: šéfkuchař se podělil o úžasný recept

Chipsy francouzského šéfkuchaře Alexandra Laiga byly oslavovány jako „nejautentičtější“ na světě.

Jak vařit nejchutnější chipsy na světě / snímek obrazovky

Šéfkuchař Alexander Laigo, vítěz každoročního mistrovství světa v smaženici v Arrasu, odhalil tajemství „nejlepších chipsů světa“. Píše o tom The Telegraph.

Mistr používá brambory odrůdy Agata, která se podle něj běžně vyskytuje ve Francii:

„Abych byl upřímný, vzali jsme nejjednodušší bramboru Agátu, kterou najdete ve všech supermarketech.“

Publikace uvádí, že brambor Agata, který má voskovou barvu, je holandská odrůda, která má tenkou, světle žlutou slupku.

Přečtěte si také:

„Laygo může po svém vítězství očekávat dlouhé fronty a větší zájem o jeho brambůrky a tatarák v Angers. Loňský vítěz, Aurel Mestre z Lille, řekl, že obchody v jeho obchodě s chipsy se od doby, kdy vyhrál titul, zdvojnásobily,“ píše publikaci.

Nejnovější kulinářské novinky

Šéfkuchař James Martin sdílí lahodný a snadný recept na maku a sýr. Tajemství spočívá v omáčce. Kuchař začíná přidáním cibule, bobkových listů a hřebíčku, aby měla báječnou chuť.

Doporučuje také používat co nejméně mouky, což naznačuje asi polovinu toho, co většina receptů doporučuje.

Exit mobile version