Site icon Wellness Way Česká republika

Je to šťáva, která zlepšuje stav pokožky, imunitu a regeneruje tělo

Foto: z otevřených zdrojů

Antioxidační výhody vitamínu C prospívají zdraví srdce

Pomerančový džus je jedním z nejoblíbenějších nápojů. Má příjemnou citrusovou chuť a je k dostání čerstvě vymačkané po celý rok. Tento nápoj je také velmi prospěšný pro tělo. Informuje o tom web Real simple.

Je pro vás pomerančový džus dobrý?

Obecně je pomerančový džus zdravou volbou, protože obsahuje řadu důležitých mikroživin. Je výborným zdrojem vitamínu C, obsahuje velké množství draslíku a hořčíku a vitamín B6.

Podporuje imunitní zdraví

Vysoký obsah vitaminu C v pomerančové šťávě může podporovat imunitní systém jako silný antioxidant, dokonce pomáhá předcházet rakovině.

Rostlinné sloučeniny obsažené v pomerančové šťávě, jako jsou flavonoidy, karotenoidy a kyselina askorbová, mají také antioxidační vlastnosti, které pomáhají snižovat zánět v těle a chrání molekuly volných radikálů.

Výhody pro zdraví srdce

Antioxidační účinky vitamínu C jsou prospěšné pro zdraví srdce. Kromě toho jsou hořčík a draslík obsažené v pomerančovém džusu elektrolyty, které podporují zdravou srdeční frekvenci a výkon.

Draslík se podílí na několika tělesných funkcích, včetně rovnováhy tekutin a elektrolytů a regulace krevního tlaku.

Podporuje zdraví pokožky

Vitamin C prospívá nejen imunitě a zdraví srdce, ale také zlepšuje zdraví pokožky zevnitř. Navíc je nezbytný pro tvorbu kolagenu.

To je způsobeno skutečností, že tato mikroživina přeměňuje aminokyselinu prolin na hydroxyprolin, jednu z esenciálních aminokyselin nezbytných pro tvorbu kolagenu. Kolagen je protein, který převládá v pokožce, poskytuje strukturu a pružnost a zároveň snižuje výskyt jemných linek a matnosti.

Obnovuje tělo

Kyselina listová a vitamín B6 jsou životně důležité pro zdravý růst a obnovu těla po celý život.

Folát je zvláště důležitý pro tvorbu nových buněk, tvorbu a opravu DNA a prevenci defektů neurální trubice během těhotenství.

Může zabránit tvorbě ledvinových kamenů

Pití pomerančového džusu může pomoci zabránit tvorbě bolestivých ledvinových kamenů.

Pomerančový džus zvyšuje pH a hladiny citrátu v moči, což může chránit před těmito kameny.

Čerstvě vymačkaný pomerančový džus vs koupený v obchodě

Šťáva zakoupená v obchodě je pasterizována, aby zabila všechny potenciálně škodlivé bakterie a prodloužila trvanlivost šťávy. Navíc může být obohacen o vápník a vitamín D pro zlepšení zdraví kostí.

Další velkou výhodou pomerančového džusu zakoupeného v obchodě je to, že si můžete vybrat z několika druhů na základě vašich osobních preferencí. Mnoho odrůd pomerančové šťávy nalezené v supermarketu však obsahuje přidané cukry, barviva, příchutě nebo konzervační látky pro zlepšení chuti, vzhledu nebo trvanlivosti šťávy.

Zatímco čerstvě vymačkaná šťáva bude naplněna dužinou bohatou na vlákninu, pokud nevynaložíte zvláštní úsilí na její scezení. Tento nápoj je považován za přírodní, protože neobsahuje chemikálie.

Exit mobile version