Co přidat do kávy pro maximální užitek: složka č. 1, podle výživových poradců

Existuje několik aditiv, díky kterým bude káva ještě zdravější.

Odborníci na výživu pojmenovali nejlepší koření, díky kterým bude vaše káva zdravější / 1zoom.ru

Milovníkům kávy se často říká, co by si do nápoje neměli přidávat, pokud si ho chtějí udržet zdravý, jako jsou sladké sirupy nebo smetany. Parade však píše, že existují aditiva, která mohou vaši kávu udělat ještě zdravější.

Pokud chcete ze své kávy vytěžit maximum, Jennifer House, MS, RD, nutriční terapeutka First Step Nutrition, doporučuje přidat ashwagandha (indický ženšen). Tato rostlina je adaptogen a je známá tím, že snižuje úzkost a zlepšuje spánek. Ashwagandha lze nalézt v práškové i tekuté formě a pro znatelné výhody je doporučené dávkování jeden až šest gramů denně.

Přidání ashwagandhy do kávy však není jediný způsob, jak ji učinit zdravější. Odborníci na výživu k tomu jmenují pět vhodnějších koření.

1. Skořice

Podle registrované dietoložky Sereny Benali obsahuje skořice silné antioxidanty, které pomáhají v boji proti oxidativnímu stresu a snižují záněty v těle. A registrovaná dietoložka a zdravotní ředitelka společnosti Elior North America, Sheri Nelson, poznamenává, že skořice v kávě může pomoci snížit skoky cukru v krvi po jídle a zlepšit citlivost na inzulín.

2. Mléko

„Přidání mléka do kávy je skvělý způsob, jak zvýšit její nutriční hodnotu, zejména zvýšením příjmu bílkovin, vápníku a vitamínu D,“ říká Benali. Pokud trpíte intolerancí laktózy nebo jste vegani, rozhodněte se pro rostlinné mléko.

3. Kurkuma

Pokud máte rádi chuť kurkumy, její přidání do kávy může pomoci bojovat proti zánětu a zlepšit funkci mozku, říká Nelson. Doporučuje přidat do kávy čtvrt až půl lžičky mleté ​​kurkumy spolu se špetkou černého pepře, protože černý pepř pomáhá kurkuminu v kurkumě (nejzdravější části) lépe vstřebat tělo.

4. Zázvor

Zázvor může pomoci trávení, snížit nevolnost a je protizánětlivý, poznamenává Nelson.

5. Neslazený kakaový prášek

Pokud máte rádi kávové nápoje s čokoládou, Nelson doporučuje přidat do kávy neslazený kakaový prášek. Je bohatý na flavonoidy, antioxidanty, které mohou zlepšit zdraví srdce snížením krevního tlaku a zlepšením průtoku krve do mozku, říká.

UNIAN dříve hovořil o silné protizánětlivé složce č. 1, která by se měla přidávat do polévky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: