Jak udělat perfektní rajčatovou polévku: jednoduchý recept od Jamieho Olivera

Polévku můžeme jíst s plátky kváskového chleba.

Do polévky byste měli přidat i trochu mozzarelly / foto ua.depositphotos.com

Během podzimních a zimních měsíců se začínají objevovat útulnější pokrmy, které jsou ideální do chladného počasí. Šéfkuchař celebrit Jamie Oliver se podělil o svůj recept na zahřívací polévku caprese podávanou s kváskovým chlebem, píše Express.

Příprava tohoto pokrmu podle něj zabere pouhých 40 minut.

„Rajčata, buvolí mozzarella a bazalka tvoří trojici, která vás přenese přímo na slunné Capri. Podávejte tuto polévku pokojové teploty s grilovanou ciabattou,“ uvedl Oliver na svých oficiálních stránkách.

Ingredience na polévku caprese

  • 1 hlava česneku;
  • 1 kilogram smíchaných rajčat;
  • extra panenský olivový olej;
  • 4 sušená rajčata v oleji;
  • 1 polévková lžíce měkkého hnědého cukru;
  • 50 g lístků bazalky a pár dalších na ozdobu;
  • 1½ lžíce červeného vinného octa;
  • 4 plátky kváskového chleba;
  • dvě 125g kuličky buvolí mozzarelly.

Způsob přípravy polévky

Nejprve je potřeba předehřát troubu na 200 °C.

Poté česnek nakrájejte na polovinu a dejte ho do velkého pekáčku spolu se zralými rajčaty. Navrch pokapejte jednu lžíci olivového oleje.

Poté vložte pánev do trouby a pečte asi 25 minut, nebo dokud rajčata nezměknou. Poté vyjměte z trouby a nechte misku několik minut vychladnout.

„Opečený česnek ze slupek vymačkejte do mixéru, přidejte pečená rajčata, sušená rajčata, cukr, čerstvou bazalku, balzamikový ocet a tři lžíce olivového oleje. Mixujte, dokud nebude směs úplně hladká,“ pokračoval Express.

Poté nalijte polévku do pánve a odstavte, dokud nedosáhne pokojové teploty. Zatímco pokrm chladne, rozpálíme pánev a plátky kváskového chleba opečeme z obou stran do zlatova.

Poté polévku nalijte do mělkých misek a do každé poloviny přidejte mozzarellu. Pokrm můžete také ozdobit lístky čerstvé bazalky, mletým černým pepřem a přidat trochu olivového oleje. Podáváme s opečeným kváskovým chlebem.

Přečtěte si také:

Další chutné recepty

Dříve šéfkuchař James Martin sdílel recept na maku a sýr. Tajemstvím tohoto pokrmu je podle něj omáčka. K přípravě omáčky také doporučuje místo vařečky použít metličku.

Šéfkuchař Gordon Ramsay zase promluvil o receptu na nejlepší míchaná vejce. Poznamenal, že k přípravě pokrmu budete potřebovat máslový krém nebo creme fraiche, který se často používá ve francouzských receptech.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: