Polévku můžeme jíst s plátky kváskového chleba.
Do polévky byste měli přidat i trochu mozzarelly / foto ua.depositphotos.com
Během podzimních a zimních měsíců se začínají objevovat útulnější pokrmy, které jsou ideální do chladného počasí. Šéfkuchař celebrit Jamie Oliver se podělil o svůj recept na zahřívací polévku caprese podávanou s kváskovým chlebem, píše Express.
Příprava tohoto pokrmu podle něj zabere pouhých 40 minut.
„Rajčata, buvolí mozzarella a bazalka tvoří trojici, která vás přenese přímo na slunné Capri. Podávejte tuto polévku pokojové teploty s grilovanou ciabattou,“ uvedl Oliver na svých oficiálních stránkách.
Ingredience na polévku caprese
- 1 hlava česneku;
- 1 kilogram smíchaných rajčat;
- extra panenský olivový olej;
- 4 sušená rajčata v oleji;
- 1 polévková lžíce měkkého hnědého cukru;
- 50 g lístků bazalky a pár dalších na ozdobu;
- 1½ lžíce červeného vinného octa;
- 4 plátky kváskového chleba;
- dvě 125g kuličky buvolí mozzarelly.
Způsob přípravy polévky
Nejprve je potřeba předehřát troubu na 200 °C.
Poté česnek nakrájejte na polovinu a dejte ho do velkého pekáčku spolu se zralými rajčaty. Navrch pokapejte jednu lžíci olivového oleje.
Poté vložte pánev do trouby a pečte asi 25 minut, nebo dokud rajčata nezměknou. Poté vyjměte z trouby a nechte misku několik minut vychladnout.
„Opečený česnek ze slupek vymačkejte do mixéru, přidejte pečená rajčata, sušená rajčata, cukr, čerstvou bazalku, balzamikový ocet a tři lžíce olivového oleje. Mixujte, dokud nebude směs úplně hladká,“ pokračoval Express.
Poté nalijte polévku do pánve a odstavte, dokud nedosáhne pokojové teploty. Zatímco pokrm chladne, rozpálíme pánev a plátky kváskového chleba opečeme z obou stran do zlatova.
Poté polévku nalijte do mělkých misek a do každé poloviny přidejte mozzarellu. Pokrm můžete také ozdobit lístky čerstvé bazalky, mletým černým pepřem a přidat trochu olivového oleje. Podáváme s opečeným kváskovým chlebem.
Přečtěte si také:
Další chutné recepty
Dříve šéfkuchař James Martin sdílel recept na maku a sýr. Tajemstvím tohoto pokrmu je podle něj omáčka. K přípravě omáčky také doporučuje místo vařečky použít metličku.
Šéfkuchař Gordon Ramsay zase promluvil o receptu na nejlepší míchaná vejce. Poznamenal, že k přípravě pokrmu budete potřebovat máslový krém nebo creme fraiche, který se často používá ve francouzských receptech.