Site icon Wellness Way Česká republika

Jemný pěnový dort Tři čokolády: příprava hitu všech cukráren

Foto: z otevřených zdrojů

Airy Three Chocolate cake není na přípravu nejjednodušší, ale výsledek stojí za to

Vzdušný pěnový dort Three chocolates se prodává ve většině cukráren. Tento dezert určitě osloví všechny milovníky sladkého, zvláště pak „čokoholiky“. Připravuje se ze čtyř vrstev – piškot a želé z hořké, mléčné a bílé čokolády. Pokud chcete, můžete přeskočit spodní sušenkovou kouli a podávat samotný dezert v průhledné sklenici.

Tři čokolády – podrobný recept krok za krokem

Ingredience

na sušenku:

pro tmavou pěnu:

na mléčný piškot:

na bílý piškot:

Příprava:

Budete potřebovat kulatou formu s dělenými stěnami o průměru 20 cm a acetátovou fólií.

  1. Na přípravu piškotu smícháme suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, kakao. Směs propasírujte přes síto.
  2. V hrnci smícháme mléko s máslem a čokoládou. Zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí, ale nevařte. Mléčnou směs ochlaďte na pokojovou teplotu.
  3. Vejce ušlehejte s cukrem do nadýchané hmoty. Vlijte směs mléka, másla a mouky. Míchejte do hladka. Těsto nalijeme do pekáče a pečeme 20-25 minut na 180°. Během pečení neotvírejte dvířka trouby. Hotovému dortu odřízněte vršek tak, aby jeho výška byla přibližně 1,5 cm.
  4. Piškot vložíme do dortové formy a dáme do lednice.
  5. Pro přípravu tří druhů pěny vezměte celkem 750 ml husté smetany přímo z lednice. Šlehejte je napůl rozšlehaným mixérem, dokud nezhoustnou. Krém schováme do lednice.
  6. Čokoládové pěny se připravují stejným způsobem – liší se pouze druh čokolády a množství želatiny. Připravují se jeden po druhém po vytvrzení předchozí vrstvy.
  7. Každou porci želatiny namočte do 30 g velmi studené vody. Žloutky ušleháme s cukrem a vlijeme do mléka. Položte na sporák a zahřívejte, dokud nedosáhne konzistence kondenzovaného mléka, ale nevařte. Pokud máte teploměr na vaření, zahřejte směs na 80 ° a odstraňte z tepla.
  8. Do směsi mléka a žloutků přidejte kousky čokolády – hořké, mléčné a bílé. Poté vmícháme nabobtnalou želatinu, směs mícháme do hladka a ochladíme na pokojovou teplotu. Do každého krému vmícháme 250 g vychlazené smetany.
  9. Hořkou čokoládovou pěnu nejprve nalijte na čokoládový piškot a dejte na 2 hodiny do lednice. Poté připravte a vložte do formy mléčnou pěnu a také nechte ztuhnout. Nakonec připravte a vychlaďte vrstvu bílé čokolády.
  10. Hotový dezert Three Chocolates nechte přes noc v lednici. Opatrně vyjměte z formy a ozdobte dle libosti rozpuštěnou čokoládou, lesními plody nebo ovocem.
Exit mobile version