Konzumace sázených vajec má nečekané účinky na cholesterol, říká lékař

Sázená vejce mají i další benefit, a to je „žhavé“ téma.

Vejce jsou velmi dobrá pro zdraví / foto ua.depositphotos.com

Vařená vejce jsou nejen chutná, ale podle odborníků na výživu také velmi zdravá, a to zejména pro ty, kteří trpí vysokým cholesterolem.

Poradce pro fitness a výživu společnosti Fortune Recommends, Chris Mohr, poznamenal, že vaření vajec poskytuje několik výhod, pokud se člověk snaží udržet nebo snížit hladinu cholesterolu, píše Health Digest.

Mohr vysvětlil, že vaření nevyžaduje „další tuky, jako je rostlinný olej nebo máslo“. Specialista dodal, že vaření vajec tímto způsobem nepřidává tuk ani kalorie a zachovává živiny, takže jídlo je štíhlé a výživné.

Přečtěte si také:

Podle Mohra má pytláctví ještě jednu výhodu, a je to „horké“ téma: „Pytláčení vajec zahrnuje jejich vaření při nižších teplotách, což pomáhá snižovat oxidaci cholesterolu, který se ve vejci nachází.“

Faktem je, že takzvaný „špatný“ cholesterol se skládá z oxidovaného cholesterolu, který se drží uvnitř tepen. V průběhu času oxidovaný cholesterol způsobuje zúžení tepen, což jim ztěžuje pumpování krve.

Když cholesterol v potravinách oxiduje, je pravděpodobnější, že se hromadí na stěnách tepen. A teplo (jako když vaříte vejce při vysoké teplotě) je spouštěčem oxidace cholesterolu. Vzhledem k tomu, že vejce jsou při vaření vystavena mírnému teplu po krátkou dobu, cholesterol je méně oxidován, a proto je téměř neškodný.

Jak vařit sázené vejce

Sázená vejce jsou jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak si pochutnat na míchaných vejcích. Cook John Kanell na svém Youtube kanálu vysvětlil, jak takové vejce dokonale uvařit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: