Site icon Wellness Way Česká republika

Játrový koláč: jednoduchý recept | BTB Lady


Foto: z otevřených zdrojů

Skvělý nápad na snídani!

Játra jsou oblíbené droby, které lze připravit v různých omáčkách k prvním chodům. Kromě toho lze játra použít jako přísadu pro výrobu koláčů, palačinek nebo salátů.

Recept

Ingredience:

  • kuřecí játra – 800 g;
  • máslo (obsah tuku 73%) – 50 g;
  • vejce – 3 ks;
  • kukuřičná mouka – 4 polévkové lžíce. l.
  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 2 ks;
  • sádlo – podle chuti;
  • sůl – 1,5 lžičky;
  • sýr – podle chuti;
  • pepř – podle chuti;
  • sušený česnek – podle chuti.

Jak vařit játrový koláč

  1. Tento koláč je skvělá játrová přesnídávka, která se připravuje snadněji než játrový koláč. Nejprve játra opláchněte a odřízněte přebytečné žilky.
  2. Cibuli a omytou mrkev oloupeme, cibuli nakrájíme a mrkev nastrouháme na velkém struhadle. Rozpálíme pánev s máslem, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji 5 minut podusíme.
  3. Zatímco zelenina chladne, umeleme játra na masovém mlýnku, přidáme vejce a dušenou zeleninu. Sádlo nasekáme nadrobno a přidáme k játrům. Přidejte také mouku, sušený česnek a pepř.
  4. Ingredience důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem, nalijte játrovou směs a koláč pečte 35–40 minut.
  5. V této době nastrouháme sýr.
  6. Hotový koláč potřete a vložte do trouby na pár minut, dokud se sýr nerozpustí.


0,0 z 5 // 0
recept, koláč
komentáře: 0
Exit mobile version