Foto: z otevřených zdrojů
Skvělý nápad na snídani!
Játra jsou oblíbené droby, které lze připravit v různých omáčkách k prvním chodům. Kromě toho lze játra použít jako přísadu pro výrobu koláčů, palačinek nebo salátů.
Recept
Ingredience:
- kuřecí játra – 800 g;
- máslo (obsah tuku 73%) – 50 g;
- vejce – 3 ks;
- kukuřičná mouka – 4 polévkové lžíce. l.
- mrkev – 1 ks;
- cibule – 2 ks;
- sádlo – podle chuti;
- sůl – 1,5 lžičky;
- sýr – podle chuti;
- pepř – podle chuti;
- sušený česnek – podle chuti.
Jak vařit játrový koláč
- Tento koláč je skvělá játrová přesnídávka, která se připravuje snadněji než játrový koláč. Nejprve játra opláchněte a odřízněte přebytečné žilky.
- Cibuli a omytou mrkev oloupeme, cibuli nakrájíme a mrkev nastrouháme na velkém struhadle. Rozpálíme pánev s máslem, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji 5 minut podusíme.
- Zatímco zelenina chladne, umeleme játra na masovém mlýnku, přidáme vejce a dušenou zeleninu. Sádlo nasekáme nadrobno a přidáme k játrům. Přidejte také mouku, sušený česnek a pepř.
- Ingredience důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem, nalijte játrovou směs a koláč pečte 35–40 minut.
- V této době nastrouháme sýr.
- Hotový koláč potřete a vložte do trouby na pár minut, dokud se sýr nerozpustí.
|