Foto: z otevřených zdrojů
Fricassee lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.
Fricassee je pokrm z mladého kuřete, kterému se říká klasika francouzské kuchyně. V překladu z francouzštiny zní fricassee („fricot“) jako „jednoduché, ale velmi chutné jídlo“. Pokud chcete svou rodinu potěšit něčím chutným, určitě si to připravte k obědu nebo večeři podle receptu z blogu „Kulinářské recepty“
Kuřecí a zeleninové frikasé
Ingredience:
- kuřecí řízek – 500 g;
- sladká paprika – 1 kus;
- cibule – 1 kus;
- smetana 20 % – 300 ml;
- olivový olej – 30 ml;
- máslo 73 % – 20 g;
- petržel – 70 g;
- sůl – podle chuti;
- mletý černý pepř – podle chuti.
Způsob vaření:
- Kuřecí řízek, cibuli a papriku nakrájíme na dlouhé kousky. Paprika musí být nejprve zbavena semínek a stopek. Na sporáku rozpálíme pánev, zalijeme olivovým olejem a přidáme kuřecí maso a zeleninu. Dochuťte solí a pepřem dle libosti.
- Přidejte tam trochu másla (pro změknutí masa) a opékejte 15 minut.
- Do pánve k masu a zelenině nalijeme smetanu a ještě asi dvě minuty provaříme. Ke konci vaření přidáme nasekanou petrželku.
- Fricassee lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.
|