Site icon Wellness Way Česká republika

Jednoduché, ale velmi chutné: kuřecí frikasé se zeleninou recept


Foto: z otevřených zdrojů

Fricassee lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.

Fricassee je pokrm z mladého kuřete, kterému se říká klasika francouzské kuchyně. V překladu z francouzštiny zní fricassee („fricot“) jako „jednoduché, ale velmi chutné jídlo“. Pokud chcete svou rodinu potěšit něčím chutným, určitě si to připravte k obědu nebo večeři podle receptu z blogu „Kulinářské recepty“

Kuřecí a zeleninové frikasé

Ingredience:

  • kuřecí řízek – 500 g;
  • sladká paprika – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • smetana 20 % – 300 ml;
  • olivový olej – 30 ml;
  • máslo 73 % – 20 g;
  • petržel – 70 g;
  • sůl – podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti.

Způsob vaření:

  1. Kuřecí řízek, cibuli a papriku nakrájíme na dlouhé kousky. Paprika musí být nejprve zbavena semínek a stopek. Na sporáku rozpálíme pánev, zalijeme olivovým olejem a přidáme kuřecí maso a zeleninu. Dochuťte solí a pepřem dle libosti.
  2. Přidejte tam trochu másla (pro změknutí masa) a opékejte 15 minut.
  3. Do pánve k masu a zelenině nalijeme smetanu a ještě asi dvě minuty provaříme. Ke konci vaření přidáme nasekanou petrželku.
  4. Fricassee lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.


5,0 z 5 // 1
salát, recept
komentáře: 0
Exit mobile version