Mladé zelí dušené s uzeným bůčkem: recept na vydatné jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Takto připravené zelí s masem se doslova rozplývá v ústech.

Kombinace zeleniny a masa dělá každé jídlo nejen chutné, ale i zdravé, proto je mladé zelí dušené s uzeným bůčkem ideálním jídlem k večeři. Jak ji připravit, bylo popsáno v blogu “Kulinářské recepty”.

Mladé zelí dušené s uzeným bůčkem

Ingredience:

  • mladé zelí – 1 kus;
  • vepřový bůček – 150 g;
  • mouka – 1 polévková lžíce. 1;
  • máslo 73% – 1 polévková lžíce. 1;
  • med – 1 lžička;
  • citron, šťáva – 10 ml;
  • sůl – podle chuti;
  • mletý černý pepř – podle chuti;
  • kopr – 1 svazek.

Způsob vaření:

  1. Zelí nakrájíme na čtyři části, omyjeme a nakrájíme. Vložte do hrnce, přidejte sklenici vody, sůl a pepř, přidejte med a přiveďte k varu.
  2. Vařte zakryté asi 7 minut a 2-3x promíchejte. Na závěr přidáme citronovou šťávu. Vodu slijte, ale nechte 30-40 ml.
  3. Mezitím nakrájejte hrudí a opékejte na pánvi asi 5 minut, na závěr přidejte lžíci másla. Přidejte mouku a smažte asi minutu. Přidejte trochu vody ze zelí, míchejte, dokud se mouka nerozpustí. Přidejte hrudí do pánve se zelím, promíchejte a vařte 3-5 minut.
  4. Když je zelí měkké, ale nerozpadá se, vypněte oheň a přidejte nasekaný kopr.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: