Foto: z otevřených zdrojů
Takto připravené zelí s masem se doslova rozplývá v ústech.
Kombinace zeleniny a masa dělá každé jídlo nejen chutné, ale i zdravé, proto je mladé zelí dušené s uzeným bůčkem ideálním jídlem k večeři. Jak ji připravit, bylo popsáno v blogu “Kulinářské recepty”.
Mladé zelí dušené s uzeným bůčkem
Ingredience:
- mladé zelí – 1 kus;
- vepřový bůček – 150 g;
- mouka – 1 polévková lžíce. 1;
- máslo 73% – 1 polévková lžíce. 1;
- med – 1 lžička;
- citron, šťáva – 10 ml;
- sůl – podle chuti;
- mletý černý pepř – podle chuti;
- kopr – 1 svazek.
Způsob vaření:
- Zelí nakrájíme na čtyři části, omyjeme a nakrájíme. Vložte do hrnce, přidejte sklenici vody, sůl a pepř, přidejte med a přiveďte k varu.
- Vařte zakryté asi 7 minut a 2-3x promíchejte. Na závěr přidáme citronovou šťávu. Vodu slijte, ale nechte 30-40 ml.
- Mezitím nakrájejte hrudí a opékejte na pánvi asi 5 minut, na závěr přidejte lžíci másla. Přidejte mouku a smažte asi minutu. Přidejte trochu vody ze zelí, míchejte, dokud se mouka nerozpustí. Přidejte hrudí do pánve se zelím, promíchejte a vařte 3-5 minut.
- Když je zelí měkké, ale nerozpadá se, vypněte oheň a přidejte nasekaný kopr.