Site icon Wellness Way Česká republika

Mladé zelí dušené s uzeným bůčkem: recept na vydatné jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Takto připravené zelí s masem se doslova rozplývá v ústech.

Kombinace zeleniny a masa dělá každé jídlo nejen chutné, ale i zdravé, proto je mladé zelí dušené s uzeným bůčkem ideálním jídlem k večeři. Jak ji připravit, bylo popsáno v blogu “Kulinářské recepty”.

Mladé zelí dušené s uzeným bůčkem

Ingredience:

Způsob vaření:

  1. Zelí nakrájíme na čtyři části, omyjeme a nakrájíme. Vložte do hrnce, přidejte sklenici vody, sůl a pepř, přidejte med a přiveďte k varu.
  2. Vařte zakryté asi 7 minut a 2-3x promíchejte. Na závěr přidáme citronovou šťávu. Vodu slijte, ale nechte 30-40 ml.
  3. Mezitím nakrájejte hrudí a opékejte na pánvi asi 5 minut, na závěr přidejte lžíci másla. Přidejte mouku a smažte asi minutu. Přidejte trochu vody ze zelí, míchejte, dokud se mouka nerozpustí. Přidejte hrudí do pánve se zelím, promíchejte a vařte 3-5 minut.
  4. Když je zelí měkké, ale nerozpadá se, vypněte oheň a přidejte nasekaný kopr.
Exit mobile version