Na čem smažit vejce: nejlepší varianta od šéfkuchaře

Specifická chuť másla se k vejcím hodí.

Odborník poradil, jak nejlépe smažit vejce / foto ua.depositphotos.com

Šéfkuchař chicagského brunchového podniku Disco Pancake Ronnie Ruffalo prozradil, který tuk je na vaření vajec nejlepší, píše tastingtable.com.

Máslo je podle něj lepší než jiné možnosti. Kromě toho, že zabraňuje připalování vajec, je jeho dodatečným účinkem to, že zvýrazňuje jejich chuť, vysvětlil odborník.

Navíc, jak bylo uvedeno, specifická chuť samotného oleje se dobře hodí k vejcím.

„Máslo pomáhá vajíčkům zůstat křehčí. Například přidání několika malých čtverečků másla přímo do míchaných vajec jim pomůže zůstat vlhké, když se máslo rozpustí a vstřebá do rozšlehaných vajec.“ – uvádí publikace.

Přečtěte si také:

Máslo navíc zabrání převaření vajec.

„Od chuti přes texturu až po vlhkost, máslo je vaším cílem pro nejlepší vejce, která kdy uvaříte,“ uvádí publikace.

Odborníci říkají, že olivový olej je další dobrou volbou pro vaření vajec.

Připomeňme, že UNIAN dříve napsal, kolik vajec by měli jíst lidé nad 50 let. Vejce jsou známá tím, že jsou plná živin, jako je vitamín A, selen a různé vitamíny B.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: