Foto: z otevřených zdrojů
Tento přípravek může také zabránit riziku trombózy.
Oblíbené ovoce, banány, které mnozí zbožňují, jsou zdraví velmi prospěšné. Tento přípravek může také zabránit riziku trombózy. Informuje o tom Státní zdravotní ústav.
Co studie ukázala o banánech
Konzumace jednoho banánu ráno, oběd a večeře může snížit riziko krevních sraženin a mrtvice o 21 %. Banány totiž dodávají tělu potřebnou porci draslíku, který hraje klíčovou roli při snižování rizika krevních sraženin.
Odborníci se domnívají, že příjem 1 600 mg draslíku denně z banánů nebo jiných potravin obsahujících tento prvek může snížit riziko mrtvice o 21 %.
Jaké jsou prospěšné vlastnosti banánů?
- Snižuje krevní tlak a podporuje zdraví srdce.
- Pomáhají při pálení žáhy, protože působí jako přírodní antacida, která na sebe vážou kyseliny, takže jsou dobré pro žaludek.
- Obsahují hodně železa, které přispívá k celkovému zdraví organismu.
- Svým složením je zdrojem energie.
- Ulevuje od zácpy díky vysokému obsahu vlákniny, která podporuje pravidelnou stolici.
- Uklidňuje nervy díky obsahu vitamínu B.
- Regulovat tělesnou teplotu.
Mimochodem, tryptofan obsažený v banánech se přeměňuje na serotonin, který pomáhá zlepšovat náladu a redukovat příznaky deprese.
Banány jsou dobrým zdrojem rychle stravitelných sacharidů, které dodávají tělu energii, zvláště užitečné pro aktivní lidi a sportovce.