Celé tajemství je v koření a omáčce: recept na dušené hovězí s bramborem

Foto: z otevřených zdrojů

Podle tohoto receptu je dušené maso mimořádně chutné a maso je velmi jemné.

Pro přípravu výborného hovězího guláše je nejdůležitější vybrat správné maso: nejvhodnější jsou kusy z hovězího masa, které při vaření zůstávají měkké, jako je hrudí, kýta, svíčková, panenka, krkovice. Recept byl sdílen na webu La Cucina Italiana.

Nejlepší je vařit na silnostěnné litinové pánvi, která se rovnoměrně zahřívá.

Hovězí guláš s bramborem

Ingredience:

  • 1 kg masa;
  • 500 g brambor;
  • 120 g slaniny;
  • 40 g mouky;
  • 30 g másla;
  • 2 stonky celeru;
  • 2 mrkve;
  • jedna cibule;
  • bílé víno, petržel, bobkový list, rozmarýn, šalvěj, olivový olej, sůl.

Příprava:

  1. Maso nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 3–4 cm, řezem kolmo k zrnu; toto opatření je také nezbytné pro získání měkčí konzistence.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  3. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm kostky opékáme se slaninou a máslem ve velkém hrnci 5–6 minut.
  4. Maso poprášíme moukou a na pánvi s trochou oleje ho pár minut opékáme.
  5. Opečené kousky přendejte na pánev se zeleninou, přidejte sklenku vína, přidejte 2 bobkové listy, 2 snítky rozmarýnu a pár lístků šalvěje, poté přidejte sůl, pepř a 2 hrnky vody (nebo vývaru). Přikryjte a vařte na mírném ohni hodinu a 15 minut, v případě potřeby přidejte další šálek vody nebo vývaru.
  6. Brambory omyjeme a oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme k masu a vaříme dalších 40–45 minut.
  7. Přidáme nasekanou petrželku a podáváme.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: