Chashushuli s dušeným pokrmem: recept na lahodné gruzínské jídlo, které ohromí každého


Foto: z otevřených zdrojů

Chashushuli se tradičně podává s bílým vínem a lavash.

Chashushuli je gruzínské telecí jídlo, které připomíná něco mezi prvním a druhým. Nejprve se maso na pokrm smaží a poté se dusí se zeleninou v omáčce. Chashushuli se tradičně podává s bílým vínem a lavash. RBC-Ukraine hovoří o tom, jak připravit gruzínské jídlo chashushuli, s odkazem na kulinářský kanál YouTube „BEAUTIFULLY ISTI“.

Chashushuli recept

Ingredience:

  • vařená voda – 500-700 ml;
  • dušené maso – 1-2 plechovky (nebo 1 kg telecího masa);
  • rajčatová pasta – 1 polévková lžíce. l.;
  • rajčata – 5 ks;
  • cibule – 5-6 ks;
  • pepř – 3 ks;
  • česnek – 6-7 stroužků;
  • koření – 1 lžička;
  • sušené bylinky – 1 lžička;
  • bageta (malá) nebo lavash – 1 ks.

Jak vařit chashushuli s dušeným masem

  1. Pokud vaříte chashushuli s telecím masem, je třeba maso omýt, nakrájet na malé kousky a osmažit – a teprve potom přidat zeleninu.
  2. Příprava chashushuli s dušeným masem je poněkud jednodušší, protože maso je již zpracované a měkké, takže se pokrm uvaří mnohem rychleji.
  3. Zeleninu ihned připravte na pokrm. Cibuli je třeba oloupat a nakrájet na poloviční kroužky. Rajčata je potřeba blanšírovat – k tomu je omyjte, na boku na nich udělejte křížek a na 15 minut zalijte vroucí vodou.
  4. V tuto chvíli rozehřejte hlubokou pánev – pokrm bude poněkud tekutý – a orestujte cibuli.
  5. Rajčata zbavíme slupky a nakrájíme na malé kostičky. Poté rajčata přesuňte do mísy. Papriku omyjeme, zbavíme stopky a semínek a zeleninu nakrájíme na proužky.
  6. Když cibule zprůhlední, přidejte guláš a ingredience promíchejte.
  7. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na malé kousky. Poté přidejte česnek spolu s rajčaty a paprikou do pánve.
  8. Ingredience lehce promícháme a zalijeme převařenou horkou vodou. Pokud chcete pokrm zahustit, můžete přidat méně tekutiny nebo vůbec žádnou.
  9. Poté pokrm vařte 20 minut. V této době opláchněte zeleninu (koriandr a petržel), odstraňte přebytečnou vlhkost a nakrájejte listy.
  10. Jako koření se doporučuje přidat do chashushuli koriandr, suneli chmel a uzenou papriku. Spolu s kořením přidejte k přísadám rajčatový protlak.
  11. Mísu promíchejte a vařte dalších 10 minut. Chashushuli by se mělo podávat s bagetou (ohřátou nebo pečenou, pokud je to žádoucí), ozdobit misku bylinkami.


5,0 z 5 // 1
recept, Chashushuli
komentáře: 0
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: