Site icon Wellness Way Česká republika

Ideální těsto na pečení v troubě: jednoduchý recept

Foto: z otevřených zdrojů

Těsto připravené podle tohoto receptu je vhodné na koláče i koláče.

Těsto, které se perfektně upeče v troubě, dobře se hodí a hodí se k jakékoli náplni, je snem každé hospodyňky a každé má svůj osvědčený recept. O svůj způsob přípravy takového těsta se podělila kulinářská blogerka Svetlana Bauer. Těsto podle ní dopadá opravdu kouzelně.

Ideální těsto na pečení v troubě

Ingredience:

Způsob vaření:

  1. Teplý kefír smícháme s máslem, přidáme kvásek, sůl, cukr a prosátou mouku. Uhněteme těsto. Ideálně se nelepí na ruce a snadno se s ním pracuje. Těsto necháme na teplém místě asi hodinu a půl kynout a poté znovu prohněteme.
  2. Toto těsto je vhodné jak na koláče, tak na koláče. Pokud se rozhodnete udělat koláč, pak je pro něj vhodná jakákoli náplň. Těsto rozdělte na dvě části: jednu větší, druhou menší. Větší rozválíme, položíme na dno formy a vytvarujeme podlouhlé strany. Těsto položíme doprostřed, přikryjeme druhou částí těsta, rozválenou do vrstvy a okraje přitlačíme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Koláč z tohoto těsta musíte péct asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Exit mobile version