Neuvěřitelná superpotravina, která zastaví vaše chutě na sladké a sladké.

Foto: z otevřených zdrojů

Existuje jeden produkt, který může pomoci překonat touhu po cukru.

Zvyk mlsat nezdravá jídla může narušit hubnutí a celkové zdraví těla. Ve skutečnosti to má méně společného se silou vůle a více se zvykem konzumovat vysoce kalorické pochoutky mezi jídly. Existuje však jeden produkt, který může pomoci omezit chuť na cukr. RBC-Ukraine s odkazem na výživovou poradkyni Kirsten Shockeyovou řekne Gloucestershire Live, co přesně potřebujete jíst.

Jaký produkt odstraní chutě na sladké?

Kirsten se již dlouhou dobu zabývá studiem zdravotních přínosů fermentovaných potravin. Vysvětlila, že konzumace fermentovaných potravin, které hrají důležitou roli při zastavení zánětu, také pomůže odnaučit váš žaludek od touhy po sladkých a nezdravých jídlech.

„Můj manžel rád vypráví, že měl perfektně vyvinutou chuť na sladké, dokud jsme nezačali jíst hodně fermentovaných potravin, a pak se jeho střeva začala měnit,“ řekla.

Když se ponořila hlouběji do vědy, Kirsten vysvětlila, že je to proto, že střevní mikroby určují naši touhu po cukru. Pokud se cítíte provinile za rozpouštění jídla, není to vaše chyba.

Expert poznamenal, že bylo prokázáno, že lidé ztrácejí chuť na sladké a cukr, když přejdou na fermentované potraviny.

Pokud půjdete do obchodu s potravinami, podívejte se do ledniček, jestli chcete živé fermentované potraviny, protože budou nepasterizované.

Jaké potraviny jsou fermentované – co potřebujete vědět

Fermentované potraviny jsou potraviny vyráběné fermentací, což je proces, během kterého mikroorganismy (jako jsou bakterie, kvasinky nebo plísně) rozkládají složité látky na jednodušší. Tento proces může změnit chuť, texturu a jídlo. Zde jsou některé z fermentovaných potravin:

Fazole (fermentované luštěniny)

Fermentační proces činí luštěniny (např. sójové boby, černé fazole) stravitelnějšími a zlepšuje jejich nutriční hodnotu.

Kefír

Jedná se o nápoj, který se vyrábí pomocí bakterií mléčného kvašení, obohacují jej o probiotika a zlepšují jeho konzumní vlastnosti.

Sýr

Mnoho sýrů se vyrábí pomocí mléčných enzymů, které srážejí mléko a oddělují syrovátku od pevné části sýra. Například tofu.

Nakládaná zelenina

Například kysané zelí, nakládané okurky, rajčata, která procházejí procesem mléčného kvašení.

Míšo

Japonský sójový produkt vyrobený fermentací za použití různých druhů startovacích hub.

Zázvorový čaj (kombucha)

Jde o nápoj vyrobený fermentací čaje obsahující kultury bakterií a kvasinek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: